Oldalak

2020. szeptember 17., csütörtök

Serpenyőben sült zöldségek, körettel

Egyik reggel ezt az ebédet főztem. Kevés időm volt, mire férjem hazaért a kecskéktől, el kellett készülnöm az ebéddel, hogy be tudjam csomagolni neki és indulhasson a munkahelyére. A kertből szedtem répát, céklát, hoztam be krumplit, hagymát, vettem ki a egy kevés borsót a mélyhűtőből. Míg puhultak a zöldségek, a kuszkusz is bőven elkészült. 






Hozzávalók: 

- cékla (2-3 darab),

- sárgarépa (2-3 nagyobb darab),

- zöldborsó (kb. 20 dkg lehetett),

- néhány szem krumpli,

- 1 közepes patisszon,

- 1 nagy fej vöröshagyma, 

- kevés zsiradék a hagyma párolásához,

- só,

- bors. 


Elkészítés: 

1. A céklát, krumplit, répát és a patisszont meghámoztam, kis kockákra vágtam. A hagymát apróra vágtam. 

2. A vöröshagymát megpároltam egy kis zsiradékon. Ezután rátettem a répát, céklát. Sóztam. Lefedve kicsit pároltam őket együtt, majd rádobtam a patisszont is. Kevés vízzel felöntöttem. Borsoztam. Lefedve pároltam. Míg ezek főttek, megpucoltam, daraboltam a krumplit és máris kevertem a zöldségekhez. Közben a vizet megint pótoltam. (Mindig csak egy keveset adtam hozzá, de ez ízlés kérdése is. A borsó és a krumpli azért felveszi a vizet.) A borsót akkor adtam hozzá, mikor már majdnem megfőtt minden zöldség. 

3. Kuszkusz mellé ettük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése