Oldalak

2013. február 26., kedd

Fokhagyma krémleves

Gyors és finom. Nagyon szeretem a fokhagymalevest.

Hozzávalók 4 főre: 

- 2 fej fokhagyma, 
- zöldség vagy húsleves alaplé (kb. 1,5 liter), 
- 2,5 dl tejszín, 
- 1 evőkanál liszt, 
- só, 
- szerecsendió, 
- 3 dkg vaj,
- tálaláshoz parmezán és pirított kenyérkockák. 

1. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. Az alaplevet előkészítjük. Én egyszerűen Vega-mixet felfőzök vízzel, majd leszűröm, mert nincs mindig húsleves alaplevem.

2. Egy edénybe vajat olvasztunk, beleöntjük a reszelt fokhagymát. Kicsit melegítjük, kevergetjük, majd, mikor már jól érezni a fokhagyma illatát, felöntjük az alaplével. Sózzuk. Lassan főzzük, míg felforr. 

3. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, elkeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Ízesítjük szerecsendióval és felforraljuk. 

4. Reszelt parmezánnal, valamint pirított kenyérkockákkal kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése