Oldalak

2013. május 13., hétfő

Spenótsaláta (rukkolával, sonkával, medvehagymával)

Le kellett szednem most már a maradék spenótot a kertben, így gondoltam, akkor a bébispenótból készítek valamilyen salátát. Úgysem ettem még nyersen spenótot. Kár volt eddig várni vele. Finom saláta lett belőle vacsorára.



A recept ötlete innen származik. Annyit változtattunk rajta, hogy rukkolát is kevertünk a spenótlevelekhez.

Hozzávalók:

- friss bébispenót,
- egy kevés rukkola (elhagyható),
- olívaolaj (kb. 1 dl),
- 1 citrom,
- 4 tojás,
- só,
- bors,
- néhány levél medvehagyma,
- sonka (mi most nagyon vékonyra szeletelt fekete-erdei sonkát tettünk bele).

1. A spenótot, a rukkolát és a medvehagymát megmossuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A tojást keményre főzzük.

2. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Sózzuk, borsozzuk. Apránként, folyamatosan keverve hozzáadunk háromszoros mennyiségű olívaolajat. Annyi olajat tegyünk hozzá és addig keverjük az olajos citromlevet, míg az krémessé nem válik. Ekkor hozzáadjuk a medvehagymát is.

3. A spenótot és rukkolát tányérokra tesszük, cikkekre vágott főtt tojással, sonkadarabokkal kirakjuk és meglocsoljuk a citromos öntettel (én nem használtam fel az összes öntetet, eltettem hűtőbe a maradékot). Pirítóssal fogyasztottuk.

Nem kevertem össze medvehagymával az egész öntetet, így a maradék öntet a hűtőben várja, hogy a napokban újabb saláta készüljön vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése