Oldalak

2014. január 21., kedd

Kolbászos muffin (sós muffin)

Már régen készítettem kolbászos muffint, de most Gergő kedvvért sütöttem egy tepsivel. Kicsivú receptjét használtam alapnak, amit mindig kiegészítek sajttal és hagymával, a fűszerpaprikát pedig kihagyom belőle. Most úgy írom le a receptet, ahogy én készítem.




Hozzávalók: 

- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly),
- 10 dkg fehér liszt (nálam tönköly),
- 2,5 dl joghurt,
- fél-1 teáskanál só (attól függően, mennyire sós a kolbász),
- 10 dkg kolbász,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2,5 teáskanál sütőpor (nálam egy szűk kiskanál szódabikarbóna),
- 1 tojás (kihagyható, helyette 2 dkg csicseriborsólisztet és több folyadékot, tejet, tettem bele),
- 75 ml olaj,
- sajt ízlés szerint, de el is maradhat,
- fél teáskanál oregánó,
- bors,
- tetejére mehet reszelt sajt vagy szezámmag.

Elkészítés:

1. A kolbászt apró kockákra, a hagymát nagyon finomra daraboljuk.

2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük. Ne keverjük túl. Végül mehet bele a feldarabolt kolbász és a hagyma is. Reszelhetünk a tésztába sajtot is.

3. 24 darabos (vagy, ha nem akarunk ilyen kicsiket, akkor nagyobba) kanalazzuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc). Sütés előtt szórhatunk a tetejére is reszelt sajtot vagy szezámmagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése