Hozzávalók:
- pasztinák (nálam fél kg),
- 3 gerezd fokhagyma,
- egy nagy póréhagyma, de nekem csak vöröshagymám volt, így azt tettem bele,
- só,
- bors,
- 3 bő kanál tejföl,
- 1 tojás,
- 2-3 evőkanál liszt,
- zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
1. A pasztinákot és a hagymákat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, nagyon lassú tűzön főzzük. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
2. Kiveszünk a püréből annyit, amennyiből a fánkokat akarjuk sütni (én kb. egyharmadát mertem ki). A maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, felforraljuk, majd elzárjuk a tüzet.
3. A kihűlt, félretett püréhez adjuk az egy egész tojást és a lisztet. Zsiradékot hevítünk és egy kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mindkét oldalát megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése