A Street kitchen nevű blogon találtam az alábbi receptet. Nagyon finom vacsora lett belőle. Fotó nincs, este ettük, este pedig nem szeretek fényképezni, mert soha nem sikerül.
Hozzávalók:
- penne tészta,
- 25 dkg zöldspárga,
- 10 dkg szalonna,
- 20 dkg lágy camambert sajt,
- 150 ml tejszín,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 150 ml száraz fehérbor (én ezt nem tettem most bele).
Elkészítés:
1. A spárgát megmossuk, végeit lepattintjuk, így megszabadulunk a fás résztől. 3 centiméteres darabokra vágjuk.
2. Eredetileg vízben kellene főzni a spárgát, de én úgy nem szeretem. Helyette inkább kevés vajon megpároltam egy kicsit.
3. A szalonnát apróra és vékonyra vágjuk, serpenyőben ropogósra pirítjuk.
4. Ezután apró darabokra tépkedett camambert sajtot teszünk hozzá. Ha kicsit megolvadt, mehet bele a tejszín, a fokhagyma, a bors és a bor.
5. Az időközben kifőzött tésztára öntjük a szószt, rászórjuk a megpárolt spárgát és fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése