Oldalak

2015. június 20., szombat

Zöldborsó püré

Sült húshoz krumplipüré helyett nagyon finom köret. Csak úgy lesz igazán finom, ha frissen fejtett borsóból készítjük (vagy frissen fejtett és azonnal fagyasztott borsóból).



Hozzávalók: 
- zöldborsó,
- fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1-2 evőkanál olaj, vaj vagy zsír,
- petrezselyem.

Elkészítés: 

1. A borsót kifejtjük, majd olajon párolni kezdjük. Egy-két gerezd fokhagymát is hozzáadunk. Kevés vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk.

2. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet.

3. Hamar megpuhul a friss, zsenge borsó. Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, öntsünk bele vizet, hogy a kívánt állagot elérjük. Egyet forralunk rajta, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk. Lágyíthatjuk az ízét egy kevés tejszín hozzáadásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése