2015. június 20., szombat

Zöldborsó püré

Sült húshoz krumplipüré helyett nagyon finom köret. Csak úgy lesz igazán finom, ha frissen fejtett borsóból készítjük (vagy frissen fejtett és azonnal fagyasztott borsóból).



Hozzávalók: 
- zöldborsó,
- fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1-2 evőkanál olaj, vaj vagy zsír,
- petrezselyem.

Elkészítés: 

1. A borsót kifejtjük, majd olajon párolni kezdjük. Egy-két gerezd fokhagymát is hozzáadunk. Kevés vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk.

2. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet.

3. Hamar megpuhul a friss, zsenge borsó. Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, öntsünk bele vizet, hogy a kívánt állagot elérjük. Egyet forralunk rajta, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk. Lágyíthatjuk az ízét egy kevés tejszín hozzáadásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése