2015. június 2., kedd

Brokkolis-répás halas tészta

A Vidék Íze 2015 májusi számában találtam a receptet. Ott brokkoli és borsó került a tésztába, de én borsó helyett répát sütöttem bele, tofu helyett pedig tonhalat. Nekem nagyon ízlett.


Hozzávalók:
- 20-30 dkg tészta,
- brokkoli,
- répa vagy borsó,
- sós vízben eltett tonhal konzerv (nálam három kis doboz),
- 6 dl tej.
- só,
- bors,
- fél kávéskanál szódabikarbóna.

Elkészítés: 

1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

2. A brokkolit kis rózsákra szedjük. Sós-szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. A darabolt répát szintén megpároljuk, sózzuk.

3. Egy közepes tepsibe tesszük a tésztát, rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.

4. A halat is belekeverjük.

5. Ráöntjük a tejet. Fel fogja szívni a tészta, nem lesz sok a 6 dl.

6. 190 fokon összesütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése