A Vidék Íze 2015 májusi számában találtam a receptet. Ott brokkoli és borsó került a tésztába, de én borsó helyett répát sütöttem bele, tofu helyett pedig tonhalat. Nekem nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 20-30 dkg tészta,
- brokkoli,
- répa vagy borsó,
- sós vízben eltett tonhal konzerv (nálam három kis doboz),
- 6 dl tej.
- só,
- bors,
- fél kávéskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
2. A brokkolit kis rózsákra szedjük. Sós-szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. A darabolt répát szintén megpároljuk, sózzuk.
3. Egy közepes tepsibe tesszük a tésztát, rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
4. A halat is belekeverjük.
5. Ráöntjük a tejet. Fel fogja szívni a tészta, nem lesz sok a 6 dl.
6. 190 fokon összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése