Oldalak

2016. február 7., vasárnap

Batáta (édesburgonya) krémleves

Hasonlít az íze a sütőtökből készült krémleveshez.



Hozzávalók: 
- 4 darab kisebb vagy közepes méretű batáta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- alaplé vagy víz,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- 2,5 dl tejszín,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- szalonnachips a tálaláshoz.

Elkészítés: 

1. A batátát megmossuk, hosszában félbevágjuk, vágással felfele tepsire helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Ha kész és kicsit hűlt, héjából kiszedjük.

2. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a batátát. Felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük. Lassú tűzön megfőzzük.

3. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta. Szalonnachips-szel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése