Hasonlít az íze a sütőtökből készült krémleveshez.
Hozzávalók:
- 4 darab kisebb vagy közepes méretű batáta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- alaplé vagy víz,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- 2,5 dl tejszín,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- szalonnachips a tálaláshoz.
Elkészítés:
1. A batátát megmossuk, hosszában félbevágjuk, vágással felfele tepsire helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Ha kész és kicsit hűlt, héjából kiszedjük.
2. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a batátát. Felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük. Lassú tűzön megfőzzük.
3. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta. Szalonnachips-szel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése