2016. február 7., vasárnap

Serpenyős, zöldséges csirkemell

A nosalty-n találtam ezt a receptet. A csirkemell száraz hús, de ha így készítjük, biztosan senki nem panaszkodik, mert nagyon finom, szaftos egytálételt kapunk.



Hozzávalók: 
- 50 dkg csirkemell (csont nélkül),
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 közepes cukkini,
- 50 dkg paradicsom (nem volt, helyette egy kis sűrű, házi paradicsomlevet öntöttem bele),
- 2 közepes szár halványító zeller (kihagytam, mert nem volt),
- 5 sárgarépa (eredetileg csak 2 darab),
- 2 zöldpaprika, (kihagytam, mert nem volt),
- 40 dkg fejtett bab (friss, mélyhűtött vagy konzerv),
- só,
- bors,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz.

Elkészítés: 

1. Ha friss vagy mélyhűtött babot használunk, akkor vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. Minden zöldséget kisebb kockára, a hagymát apróra, a húst kisujj méretű csíkokra vágjuk.

3. A zsiradékon kb. 5 perc alatt megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Félpuhára pároljuk.

4. Ekkor visszaöntjük a megsütött húst és a babot is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük köménnyel.

5. Még 5-10 percig pároljuk az ételt. Keverjük gyakran. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése