2016. február 7., vasárnap

Babfasírt

Volt még egy zacskó fejtett bab a mélyhűtőben. A gyerekek nem nagyon eszik meg a babot, így gondoltam, akkor összetörve készítem. Így már megették.



Hozzávalók: 
- 40 dkg fejtett bab (vagy lehet konzerv bab is),
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só,
- bors,
- kb. 3 evőkanál zabpehely,
- 1 tojás,
- egy nagy teáskanál mustár,
- egy csokor petrezselyem zöldje, aprítva,
- zsemlemorzsa a forgatáshoz (elhagyható),
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A babot előzőleg megfőzzük. Ha konzervet használunk, azt nem kell főzni.

2. Minden hozzávalót, a zsemlemorzsa és a petrezselyem kivételével, aprítógépbe teszünk és pépesre zúzzuk. Ha nincs ilyen gépünk, botmixerrel is készíthetjük.

3. A masszához keverjük az aprított petrezselymet, majd kisebb golyókat formázunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, de ez el is maradhat.

4. Bő, forró zsiradékban kisütjük a fasírtokat. Én fűszeres paradicsomszósszal tálaltam, de ehetjük salátával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése