Panni napok óta kekszet akar enni. Boltit nem veszünk, időm viszont nem volt sütni neki. Szombat délelőtt, mert akkor Gergő is itthon van velünk, gondoltam, jó móka lesz együtt szaggatni a tésztát. Makacska konyhájában találtam az ötletet. Lime helyett citromot használtam és citromhéj helyett citromlevet. A gyerekek nagyon szeretik.
Hozzávalók:
- 6,5 dkg liszt,
- 6 dkg kókuszreszelék,
- 12,5 dkg kukoricaliszt (liszt és nem dara),
- 12,5 dkg vaj,
- 7 dkg xukor zero (legközelebb kicsit kevesebbet teszek, eredeti recept szerint 12 dkg cukor),
- 2 tojássárgája,
- fél kávéskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor),
- vaníliaőrlemény (ha nincs akkor esszencia vagy vaníliás cukor),
- 1 nagy citrom leve, ha bio a citrom, akkor a reszelt héja is.
Elkészítés:
1. A vajat a liszttel, kókuszreszelékkel és kukoricaliszttel összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Nekem kellett hozzá egy nagy citrom összes leve, hogy jól összeálljon a tészta, de gondolom, ez lisztfüggő is. Ne gyúrogassuk sokáig, siessünk, hogy ne melegedjen fel a tészta. Becsomagoljuk és 1-2 órát állni hagyjuk.
2. Két részletben kinyújtjuk a tésztát (ízlés szerinti vastagságúra, nálam ez kb. 1-2 mm volt, tehát elég vékonyra nyújtottam). Kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem kell, hogy színe legyen. Figyelni kell, mert hirtelen barnul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése