Oldalak

2016. június 11., szombat

Kecskesajtos, diós céklasaláta

A recept ötlete Hugh Fearnley-Whittingstall Veg Everyday! című könyvéből való, azonban az alapreceptet eléggé átalakítottam. Ide most azt írom le, én hogyan készítettem a salátát. A cékla már érik a kertben, a kecskesajtot pedig én készítettem. Friss, teljes kiőrlésű, magokkal dúsított házi kovászos kenyeret ettem hozzá.




Hozzávalók:
- 5-6 darab golflabda méretű zsenge cékla,
- fél citrom leve,
- só,
- bors,
- 1 evőkanál olaj,
- fél csokor petrezselyem, aprítva,
- egy-két marék dió aprítva, enyhén pörkölve,
- egy kevés kecskesajt a tetejére (olyan, amit lehet morzsolni).

Elkészítés:

1. A céklát meghámozzuk, lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, olajjal, citromlével, petrezselyemmel összekeverjük. 20 percre betesszük a hűtőbe érni. Miután pihent a saláta, kóstoljuk meg, megfelelő-e az ízesítés, ha nem, korrigáljuk.

2. Tálaláskor megszórjuk a pörkölt dióval és kecskesajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése