Oldalak

2016. augusztus 9., kedd

Cukkinis, lecsós quinoa

Hétvégén ezt a köretet készítettem a padlizsánfasírthoz. Rengeteg padlizsán terem a kertben (szerencsére), így most négy padlizsánból fasírt, a másik négyből meg padlizsánkrém készült télire. A köretbe azért került lecsó, mert előző napokról maradt egy tányérral, amit nem akartam kidobni. De jól is jött, mert feldobta az ételt.



Hozzávalók:
- quinoa,
- cukkini, kis kockákra vágva,
- néhány gerezd fokhagyma, aprítva,
- bazsalikom, aprítva,
- egy evőkanál zsiradék,
- egy tányérnyi lecsó (vagy paprika, paradicsom),
- só,
- bors.

Elkészítés:

1. A quinoát sós vízben megfőzzük.

2. A zsiradékot felmelegítjük, hozzákeverjük az aprított fokhagymát és a bazsalikomot. Ha átfuttattuk a zsiradékon, akkor jöhet bele a cukkini. Sózzuk, borsozzuk. (ha nem kész vagy maradék lecsót használunk, akkor a paprikát és kicsit később a paradicsomot ebben a szakaszban adjuk hozzá).

3. Mikor elkészült, hozzákeverjük a lecsót és az előzőleg megfőzött quinoát. Átmelegítjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése