Mire hazaért a család a kecskéktől, ezzel a finomsággal vártam őket.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg házi túró,
- 5 dkg cirokliszt,
- 5 dkg hajdinaliszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
- 5 dkg tönköly fehérliszt,
- 2 kiskanál só,
- 14 dkg disznózsír (nem volt itthon vaj, nyugodtan cseréljük le, de abból tegyünk 20-25 dkg-ot. A házi túrót fölözetlen, zsíros tejből készítettem, így nekem kevesebb zsiradék is elég volt a pogácsába, hisz a túróban már eleve ott volt a vaj).
Elkészítés:
1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük néhány órát.
2. Ezután ízlés szerint 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét berácsozzuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
3. Tepsire sorakoztatjuk és 200-230 fokos sütőben készre sütjük. Figyeljük, mert hamar elkészül. Ha nagyon pirosodik, 5 perc után vegyük kicsit lejjebb a hőfokot. A sok zsír miatt azonban jó, ha forró sütőben sül, úgy, mint a hájas tészta (különben csak állna a megolvadt zsírban).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése