Oldalak

2022. január 24., hétfő

Répakrém (kence, kenőke)

 A céklakrém és a csicseriborsókrém mellé készítettem répakrémet is. A répát megpucoltam és egy fedővel rendelkező kerámiaedényben (jénai is jó) megsütöttem 180 fokon. Kis sót, borsot szórtam rá és kis vizet is öntöttem alá (nem kell sok, éppen csak az edény aljára!). 

Mikor puha a répa, kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. 

Nagyjából Vida Kata (Idei, hazai, zöld) receptje szerint készítettem, de nem teljesen vettem át az eredeti leírást. Egy kisebb fej vöröshagymát felaprítottam, majd kis zsiradékon megpároltam. A végén hozzáadtam egy gerezd apróra vágott fokhagymát is. A kihűlt répát, a hagymákat, valamint egy kis citromlevet, curry fűszerkeveréket, kevés balazsamecetet, sót aprítóba tettem és krémesre törtem. Egy kevés olívaolajat is öntötem hozzá. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, hiányzik belőle még valami íz, akkor adjunk hozzá több fűszert/sót/citromlevet vagy balzsamecetet. Szintén naan kenyeret kínáltam hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése