2022. január 24., hétfő

Céklakrém (kence, kenőke)

 Néhány kisebb céklát egy fedővel rendelkező kerámiadeénybe tettem (jénai is jó lesz). A céklákat előzőleg természetesen megmostam. Nem kell leszedni a héját. Kis vizet szoktam önteni alá. Lefedem az edényt és beteszem a sütőbe. 180 fokon addig sütöm, míg a cékla megpuhul. Ha kihűlt, meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és egy aprítóban vagy egy erős botmixerrel krémesre törjük némi dióval, egy-két gerezd fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, pici őrölt köményt is szórtam bele. Én tettem bele balzsamecetet is. Adhatunk hozzá kevés citromlevet, egy-két evőkanál tahinit is. Tálaláskor megszórtam a tetejét pirított dióval. 

Naan kenyeret kínáltam hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése