2022. január 24., hétfő

Padlizsános paradicsomleves

 Még nyáron a kertben termett padlizsánt előkészítettem, azaz tepsibe tettem őket, késsel párszor megszúrtam mindegyiket és sütőben addig sütöttem, míg megfeketedett a héja. Mikor kicsit hűlt, akkor leszedtem a héját, a padlizsánhúst pedig porcióztam, zacskóztam és mélyhűtőbe tettem. 

Most tehát annyi volt a dolgom, hogy kiolvasztottam a padlizsánt. Azt sajnos nem tudom megmondani, mennyi volt, de a levével együtt olyan 70 dkg lehetett. 

Egy edényben kis zsiradékon megpároltam egy nagy fej vöröshagymát. A végén adtam hozzá 3 gerezd apróra vágott fokhagymát is. Megszórtam egy kevés fűszerpaprikával, majd hozzáadtam a padlizsánt és felöntöttem 2 db 7 dl-es házi paradicsomlével és mivel nagyon sűrű volt a paradicsomlé, még némi vízzel is. Sóztam, borsoztam. Egy evőkanálnyi szárított zöldségkeveréket is szórtam bele. 

8-10 perc főzés után egy kis házi kecskekrémsajttal együtt összeturmixoltam (eredetileg feta sajt kellett volna bele) és forrás után egy kis cukrot kevertem még hozzá. Pirított kenyérkockákkal kínáltam. 

Eredetileg ez egy hideg leves, jól behűtve kell kínálni, de mi most, hogy téle van és nagyon hideg idők járnak, melegen ettük. Itt találtam a receptet, az ötletet. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése