A vidék Íze 2013 májusi számából van a recept. Gergő nagyon szerette.
Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás,
- 1 evőkanál cukor (nálam xukor),
- 10 dkg liszt,
- 15 dkg darálatlan mák,
- 2 dl tej,
- szóda, ha szükséges,
- 2 evőkanál zsír a tésztába és
- kevés zsír a sütéshez.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:
- 1 csomag prémium vaníliapuding (igazi vaníliadarabokkal),
- 3 dl tej,
- 2 kanál cukor (vagy ízlés szerint, nálam xukor).
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk, azaz mindent összekeverünk, csomómentesre és megfelelő sűrűségűre (ivójoghurt sűrűségű legyen).
2. Kisütjük a palacsintákat (vékonyak legyenek).
3. Kevés tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot. A többi tejet felforraljuk, majd, mikor felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos tejet is. Besűrítjük, majd ezzel töltjük meg a palacsintákat.
4. Házi meggylekvárral is finom, én a fele adagot azzal kentem meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése