2015. március 31., kedd

Savanyú káposztás kölesfasírt

A recept Zizi oldalán vagy a Vidék Íze 2015 márciusi számában található. Finom fasírt, de én több káposztát tettem bele és sütőben sütöttem meg, mert a serpenyőben nagyon fröcsögött a fasírtoktól a zsír. Jó nagy adag. Salátával ettük, melynek a receptje itt található. 


Hozzávalók: 
- 30 dkg köles megmosva,
- 15 dkg savanyú káposzta,
- 1 nagyobb fej vöröshagyma aprítva,
- 2 evőkanál chia mag vagy lenmag,
- 6 evőkanál víz,
- 2 teáskanál aprított petrezselyem,
- 3 teáskanál só,
- bors,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A kölest alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Kihűtjük.

2. A chia magot vagy a lenmagot beleszórjuk egy tálba, felöntjük a 6 evőkanál vízzel és 8 percig állni hagyjuk, hogy kocsonyás állagú legyen.

3. A káposztát késsel kicsit felaprítjuk.

4. A kölest, a káposztát, a beáztatott magot és a fűszereket egy nagy tálban jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.

5. Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb golyókat formázunk, majd zsiradékban vagy sütőben kisütjük. Nekem egyrészt nehezen állt össze a fasírt, másrészt nagyon fröcsögött a zsír sütés közben, ezért inkább olajozott sütőpapírra tettem a golyókat és sütőben sütöttem meg azokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése