A recept a Vidék Íze 2015 márciusi számában található. Savanyú káposztás kölesfasírttal ettük, illetve én tölcsérszendvicsbe is töltöttem a fasírtokkal együtt. Pitába is remek lehet.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej lila vagy édes fehér káposzta fele,
- 3 darab sárgarépa,
- 2 evőkanál tökmag,
- 2 evőkanál napraforgómag,
- 2 evőkanál szezámmag,
- 6 evőkanál joghurt,
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé,
- 3 evőkanál szezámkrém (elhagytam),
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. Egy száraz serpenyőben külön-külön egy kicsit megpirítjuk a magokat.
2. A káposztát és a répát nagyon vékony csíkokra reszeljük, majd összekeverjük.
3. Egy kis tálban összekeverjük a citromlevet, a szezámkrémet és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk.
4. Én tálaláskor szórtam meg a salátát a magokkal és öntöztem meg a joghurtos szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése