2015. március 4., szerda

Szaftos húsgolyó csirkemellből

Szaftos, így a gyerekek is könnyebben, szívesebben eszik. A recept alapötlete Annabel Karmel Babaétrend című könyvéből származik.

Hozzávalók: 
- hús (lehet darált vagy darálatlan), én általában az amúgy száraz csirkemellet erre a célra használom fel,
- vöröshagyma,
- só,
- bors,
- 1 alma,
- zsemlemorzsa,
- tojás
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 
1. Ha darált húsunk van, akkor azt egyszerűen csak ízlés szerint befűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást (ha 1 év alatti gyereknek készítjük, akkor csak a sárgáját), reszelt, majd levétől kinyomkodott almát.

2. Ha nem darált húsunk van, akkor a húst először kis kockákra vágjuk, majd zsiradékon megpárolt hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve készre főzzük (levét elfőzzük). Ezután késes aprítóban pépesítjük, végül, ha szükséges még fűszerezzük, továbbá ízesítjük almával és tojást teszünk bele a fenti módon (1 év alatti gyerekeknek kihagyjuk a tojássárgát).

3. A masszából kis gombócokat formázunk és zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Zsiradékban kisütjük vagy tepsire sütőpapírt terítünk, arra kevés olajat kenünk, ráhelyezzük a húsgolyókat és felül is megspricceljük olajjal. 180 fokos sütőben készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése