Oldalak

2022. június 6., hétfő

Krémsajtos (vagy ricottás) meggyes kocka

 Már hónapokkal ezelőtt megsütöttem ezt a süteményt. Akkor még befőtt meggyel, majd az eperszezon elején eperrel is. Tetszik, hogy gyors, egyszerű és finom is egyben. A receptet itt találtam. 




Hozzávalók: 

- 15 dkg liszt,

- fél csomag sütőpor,

- 3 teáskanál kakaópor,

- 9 dkg vaj,

- 12 dkg cukor (nálam kevesebb),

- 1 csomag vaníliás cukor (nálam vanília),

- 1 teáskanál rumaroma (nem tettem bele),

- 2 tojás,

- kb. 1,5 dl joghurt. 

Hozzávalók a krémsajtos részhez: 

- 25 dkg krémsajt (bolti vagy házi, akár lecsepegtetett joghurt vagy tejföl is lehet), vagy ricotta,

- 1 tojás,

- 1 evőkanál búzadara,

- 1 evőkanál liszt,

- 7 dkg cukor (vagy ízlés szerint több/kevesebb),

- 1 csomag vaníliás cukor (nálam vanília),

- 20-25 dkg kimagozott meggy. 


Elkészítés: 

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. 

2. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, rumaromával. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól kikeverjük. Ezután váltakozva adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. Simára keverjük. 

3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és búzadarát. Jól összekeverjük. 

4. A kakaós masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyjából 24X32 cm-es tepsibe öntjük. Erre kanalazzuk a krémsajtos masszát. Egy villával márványosítjuk a tetejét és rászórjuk a meggyet. 

5. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. 

Én már elkészítettem eperrel is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése