Oldalak

2015. július 22., szerda

Ribizli chutney

Sült húsokhoz, sajtokhoz jó kísérő lehet. Most készítettem először, még nem tudom, milyen íze lesz télen.

Hozzávalók: 
- ribizli,
- só,
- balzsamecet,
- őrölt fahéj,
- szerecsendió,
- semleges ízű méz vagy édesítő vagy cukor,
- őrölt kardamom,
- őrölt gyömbér,
- 1-2 nagy fej vöröshagyma,
- ha csípősre szeretnénk, akkor chili,
- de lehet még tenni bele őrölt borsot, koriandert, szegfűszeget, aprított fokhagymát.

Elkészítés: 

1. A hagymát felaprítjuk, a ribizlit leszemezzük, megmossuk.

2. Edénybe tesszük az összes hozzávalót, kivéve a mézet és sűrűre főzzük. A mézet a vége fele tenném bele. Kóstoljuk, ha jó fűszeres, mehet kicsi üvegekbe, majd 2 napra száraz dunsztba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése