Oldalak

2015. július 19., vasárnap

Sárgabarackleves (főzés nélkül, nyers)

A hőmérséklet bőven 30 fok felett van. Nem nagyon kívánunk a gyümölcsön kívül mást. Éppen ezért gyümölcslevest készítettem ebédre. Nem főztem meg, csak összeturmixoltam íróval, joghurttal. Nagyon jól esett. Kép nincs, nem volt rá idő. Rengeteg a munka, érik minden, el kell tenni a kertben termett sok-sok zöldséget, gyümölcsöt.

Hozzávalók: 
- sárgabarack,
- joghurt, író, tejszín, tej, ki mit szeretne, 
- méz, vagy más édesítő, aki igényli,
- kevés citromlé, de el is hagyható,
- levesbetét: felvert tejszín vagy gyümölcs. 

Elkészítés: 

1. A barackot megmossuk, magozzuk, turmixgépbe tesszük. 

2. Hozzáöntjük az általunk választott tejterméket, édesítjük, ha szükséges, citromlevet csepegtetünk bele. Összeturmixoljuk. Azonnal tálaljuk. 

Megjegyzés: nyers leves, ezért azonnal fogyasszuk, nehogy megerjedjen. A hozzávalókat fogyasztás előtt jól hűtsük be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése