Hozzávalók:
- 1 kg mángold,
- 10 gerezd fokhagyma,
- 8 evőkanál olívaolaj (én kevesebbet használtam),
- só,
- bors,
- fél szerecsendió lereszelve (opcionális),
- főtt krumpli (opcionális).
Elkészítés:
1. A mángoldot megmossuk, majd a leveleket összedaraboljuk. (Ha nagyok már, én a közepét, a szárát kitépem, ahogy a sóskánál is szokás.)
2. Olívaolajat melegítünk, rádobjuk a reszelt vagy nagyon kicsi darabokra vágott fokhagymát. Nem kell megpirítani, éppen csak kezdjen illatozni.
3. Ekkor mehet rá a mángold Sózzuk borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. 6-8 perc alatt kész. Ekkor vagy önmagában vagy krumplival összekeverve kínáljuk sült húsok, grillezett halak mellé. Lilafüge tálalás előtt még megöntözi olívaolajjal a kész mángoldot, de én ezt kihagytam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése