Zöldbabból eddig csak főzeléket, levest és rakott zöldbabot készítettem. Most azonban egy számomra teljesen új dolgot próbáltam ki. Paradicsomos zöldbabot főztem. Meglepően finom volt. A recept alapötlete Hugh-Fearnley Whittingstall, River Cottage minden napra című könyvéből való.
Hozzávalók:
- kb. 70-100 dkg zöldbab (nálam most fagyasztott, amit nyáron tettem el),
- 1 db 7 dl-es házi paradicsomlé (vagy 1 kg friss paradicsom, hámozva, magozva, darabolva),
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj.
Elkészítés:
1. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáreszeljük a fokhagymát és egy kicsit kevergetjük vigyázva, ne égjen oda.
3. Beletesszük a zöldbabot és alacsony lángon addig főzzük, míg a bab majdnem puha lesz. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha friss paradicsomot használunk, akkor a darabolt paradicsomot öntjük a hagymára és egy kis kevergetés után megy hozzá a zöldbab.
4. A végén hozzáöntjük a paradicsomlevet és még 10 percig főzzük. Bulgurral, kölessel vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése