A receptet a Vidék íze 2013 novemberi számában találtam.
Hozzávalók:
- 8 kicsi vagy 4 szelet nagy karaj (eredetileg csontos karaj, nálunk kicsontozott),
- 1 kis üveg ecetes reszelt torma,
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. A húsokat enyhén kiklopfoltam (de ezt a recept nem írta elő). Sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket és mindkét oldalukat jó vastagon bekenjük tormával.
2. Dobozba zárjuk és hűtőbe tesszük a húst egy éjszakára.
3. Az eredeti recept szerint serpenyőben egy-két evőkanál olajat forrósítunk és oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük benne a bepácolt hússzeleteket. Mi kizsírozott tepsiben, sütőben sütöttük először lefedve, majd fedő nélkül.
4. Zsírban (olajban) sült burgonyapogácsával kínáljuk. Mi még ecetes szilvát is ettünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése