2013. november 10., vasárnap

Káposztasaláta

Már többször elkészítettem ezt a finom, egyszerű és nagyon egészséges salátát. A kertben gyönyörű káposzták termettek az idén, amiből anyuék savanyúkáposztát készítenek hamarosan. Annak a receptjét is le fogom írni, hogy el ne felejtődjön, de addig is íme egy nagyon finom nyers saláta recept.



Hozzávalók: 

- kb. fél fej fehér fejes káposzta,
- néhány szál sárgarépa,
- kb. 3 nagyobb alma (én édeset szeretek beletenni),
- fél citrom leve,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- kevés só,
- kevés bors.

Elkészítés: 

1. A káposztát szálasra reszeljük. A répát és a vöröshagymát apró lyukú reszelőn finomra reszeljük.

2. Az almát is a zöldségekhez reszeljük.

3. Az egészet megöntözzük citromlével, megszórjuk egy kevéske sóval, borssal. Jól összekeverjük és egy órára hűtőbe tesszük a salátánkat érni (letakarva).

4. Mi ettük már magában, pitába is tettük, remek lehet sült húsokkal, de, aki szeretné, önthet rá natúr joghurtot is. Egyszer készítettem hozzá magmajonézt is. Úgy is nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése