Hugh Fearbley-Whittingstall River Cottage minden napra című könyvében találtam ezt a receptet. Jó recept, finom ételt készítettünk.
Hozzávalók:
- 1 nyúl (vagy vadnyúl),
- 2 evőkanál olaj,
- 4 szelet szalonna,
- 2 répa (mi többet tettünk bele),
- 2 szárzeller,
- 1-2 fej hagyma,
- 2 babérlevél,
- néhány ág kakukkfű,
- néhány egész fekete bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kg paradicsom lehéjazva, kimagozva, durvára darabolva (vagy házi paradicsomlé),
- fél pohár fehérbor (kicsit többet tettünk bele),
- víz vagy alaplé,
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. A húst feldaraboljuk és alaposan sózzuk, borsozzuk.
2. Egy evőkanál olajat hevítünk, azon közepes lángon barnára sütjük a szalonnát.
3. Beletesszük a nyulat is és azt is mindenhol barnára sütjük. Közben forgassuk.
4. A felszeletelt répát, zellert, vöröshagymát is belekeverjük és hagyjuk, hogy színt kapjanak. Folyamatosan keverjük.
5. Ezután beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, szemes borsot, a felaprított fokhagymát, a paradicsomot (vagy a házi paradicsomlevet), bort és annyi vizet (alaplevet), hogy éppen mindent ellepjen. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük (fedő nélkül vagy félig fedve). Sütőbe is tehetjük (lefedve), 140 fokon (ha bírja az edényünk a sütőt). Kb. másfél óra alatt készül el. Addig kell sütni (főzni), míg a hús vajpuha lesz.
6. Habos burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése