Tegnap káposztasalátát készítettem, de maradt fél fej káposzta. Ma fasírtot sütöttem belőle. Sejtettem, hogy finom lesz, de azt nem, hogy Rockernek az eddigi zöldségfasírtok közül ez ízlik a legjobban. Gergő sajnos ebből sem evett, pedig tényleg nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- fél fej káposzta,
- 1 tojás,
- 1-2 evőkanál liszt vagy amennyit felvesz,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só,
- bors (nálam elég sok, jó borsosan szeretjük a káposztát),
- zsemlemorzsa,
- olaj vagy zsír a sütéshez.
Elkészítés:
1. A káposztát lereszeljük, besózzuk és fél-egy órát állni hagyjuk, míg levet enged.
2. A káposzta levét kinyomkodjuk.
3. A káposztához adjuk a tojást, sót, borsot, hozzáreszeljük a vöröshagymát. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk (ne essen szét, ha golyót formázunk belőle).
4. Dió nagyságú golyókat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges zsírt magába szívja.
5. Tálalhatjuk főzelékkel, salátákkal, kenyérfélékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése