2013. november 10., vasárnap

Káposztafasírt

Tegnap káposztasalátát készítettem, de maradt fél fej káposzta. Ma fasírtot sütöttem belőle. Sejtettem, hogy finom lesz, de azt nem, hogy Rockernek az eddigi zöldségfasírtok közül ez ízlik a legjobban. Gergő sajnos ebből sem evett, pedig tényleg nagyon finom lett.

Hozzávalók: 

- fél fej káposzta,
- 1 tojás,
- 1-2 evőkanál liszt vagy amennyit felvesz,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só,
- bors (nálam elég sok, jó borsosan szeretjük a káposztát),
- zsemlemorzsa,
- olaj vagy zsír a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A káposztát lereszeljük, besózzuk és fél-egy órát állni hagyjuk, míg levet enged.

2. A káposzta levét kinyomkodjuk.

3. A káposztához adjuk a tojást, sót, borsot, hozzáreszeljük a vöröshagymát. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk (ne essen szét, ha golyót formázunk belőle).

4. Dió nagyságú golyókat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges zsírt magába szívja.

5. Tálalhatjuk főzelékkel, salátákkal, kenyérfélékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése