Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás sárgája,
- nálam 5 evőkanál cukor--->eredetileg 12 evőkanál cukor, aki az édes ízeket szereti, tegyen bele többet, mint én,
- 18 evőkanál olaj,
- 18 evőkanál tej,
- 12 evőkanál liszt,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- csipet só.
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
- 6 tojás fehérje,
- 50 dkg túró,
- 10 dkg cukor (nálam kevesebb),
- 3 evőkanál búzadara,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 vaníliás cukor.
Elkészítés:
1. Az edényt, amiben a tésztát keverjük, lemérjük. Erre azért van szükség, mert pontosan el kell majd feleznünk a tésztát.
2. A tojások sárgáját fehéredésig verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a nedves, végül a száraz hozzávalókat.
3. Egy 20X30-as méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a tészta felét beleöntjük.
4. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elősütjük a tésztát.
5. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a túrót pedig összekeverjük a búzadarával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Végül a kemény habot beleforgatjuk a túróba.
6. Az elősütött tészta tetejére kenjük a túrós tölteléket, ráborítjuk a tészta másik felét és készre sütjük a süteményt 160 fokon (teteje kapjon egy kis színt).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése