Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller,
- 1 közepes krumpli (szerintem ez akár el is hagyható, de én tettem bele),
- 1 vöröshagyma,
- 2 dkg vaj
- só,
- (citrom)bors,
- fél liter alaplé vagy víz
- 2,5 dl tejszín.
Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. ekkor hozzáadjuk a feldarabolt krumplit és zellert. Kicsit együtt pirítjuk a zöldségeket a hagymával, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
2. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük és hozzáöntjük a tejszínt is. Ha túl sűrű a leves, teszünk hozzá még vizet vagy alaplevet és az egészet felforraljuk.
3. Tálaláskor vajon pirított kenyérkockát szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése