A Vidék Íze 2014 októberi számában található ez a recept. Nagyon jól sikerült, pedig kevés hozzávalóból áll. Más húsokkal is finom lehet. A megmaradt zsírt öntsük ki edénybe, nagyon finom kenyérre kenve.
Hozzávalók:
- 1 egész nyúl,
- 30 dkg zsír,
- 2 közepes fej fokhagyma,
- 1,5 csapott evőkanál só,
- fél kávéskanál bors,
- fél kávéskanál őrölt kömény,
- 10-15 dkg füstölt húsos szalonna apró kockákra vágva,
- 2 dl fehérbor,
- 1 dl víz.
Elkészítés:
1. Felolvasztjuk a zsírt és beleszórjuk a sót, borsot, köményt, apróra vágott szalonnát. Majd hozzáadjuk az egyik fej zúzott fokhagymát. Ne hevítsük túl, mert megég. Csak olvasszuk meg, kicsit melegítsük át. Kihűtjük, majd hűtőszekrényben kidermesztjük.
2. A nyulat feldaraboljuk. Vékony pengéjű késsel mindenhol csontig beszurkáljuk. A hűtőből kivett fűszeres zsírral betömködjük a lyukakat és vastagon bekenjük a nyúlhúst is.
3. Egy tepsibe lerakjuk a húst, szorosan egymás mellé. A másik fokhagymát gerezdekre szedjük (nem kell megpucolni), kicsit megroppantjuk a gerezdeket a kés nyelével. A hús köré szórjuk. Néhány órára megint betesszük a hűtőbe. (Mi egy éjszakára.)
4. Pihenés után ráöntjük a bort, a vizet, lefedjük. Közepes lángon megpároljuk, majd fólia nélkül készre, pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése