2016. január 9., szombat

Pudingos-túrós csigák

A savanyú káposztás tekercs tésztáját ketté vettem és az egyik felébe ezt a finom tölteléket tekertem. Gergő miatt találtam ki, hogy csak fél adag káposztás csigát készítek, mert ő sajnos nagyon válogatós és nem kedveli a zöldségeket (azért mindig próbálkozom).

A tészta receptje itt található, a töltelék receptjét a nosalty-n olvastam. Kicsit módosítottam a töltelék arányain, ide azt írom, ahogy én készítettem (sűrűbbre főztem a pudingot, hogy biztosan ne legyen folyós a töltelék).




Hozzávalók a töltelékhez (fél adag, 25 dkg lisztből készült kelt tésztához):
- 1,5 dl tej plusz egy kevés, amiben kikeverjük a pudingport,
- fél csomag prémium vaníliás pudingpor,
-15-20 dkg túró,
- mazsola (nálam kb. 2 marék),
- cukor ízlés szerint (nálam kb. 4 kiskanál xukor zero).

Elkészítés: 

1. 1,5 dl tejet felforralunk. A pudingport és a cukrot közben csomómentesen kikeverjük egy kis tejjel. Ha forr a tej, egy keveset hozzámerünk a pudinghoz, jól elkeverjük és az egészet visszaöntjük a forró tejhez. Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a mazsolát is. Kihűtjük.

2. Amikor kihűlt, akkor keverjük hozzá a túrót.

3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 3 cm széles sávot üresen hagyunk hosszában, a tészta többi részén elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit (azon az oldalon kezdjük a tekerést, ahol a töltelék van). 1 cm széles szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Viszonylag szorosan tegyük egymás mellé a csigákat, hogy ne folyjon ki a töltelék sülés közben. Megkenjük a csigákat kevés tejjel, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Én még forrón újra lekentem tejjel a csigákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése