2016. március 9., szerda

Túrós gofri

A Fittkonyha oldalán találtam ezt a jó kis receptet. Gyors, nem kell hozzá sok hozzávaló, finom és még a szénhidrát is kevés benne. Ha garantáltan gluténmentes zabpelyhet használunk, akkor még gluténmentes is lesz, DE gluténmentes diétázók kérjék inkább ki orvosuk véleményét, mielőtt elkészítenék, ha nem biztosak abban, hogy fogyaszthatnak-e zabpelyhet. Reggelire készítettem, de vacsorára újra sütnöm kellett.






Hozzávalók (4 személyre):
- 4 tojás,
- 20 dkg túró (nálam krémes házi kecsketúró),
- 10-12 dkg zabpehely, aprószemű,
- 2-5 dkg cukor (ízlés szerint),
- késhegynyi szódabikarbóna (elhagyható, az eredeti receptben nincs benne),
- vanília (elhagyható, az eredeti receptben nincs benne),
- kevés vaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd kivajazott gofri sütőben készre sütjük. (Ha túl sűrű a tészta, tejjel vagy vízzel picit hígíthatjuk. Tapasztaljuk ki, nekünk hogy jobb az állaga és persze az állag függ a tojás méretétől, a túró nedvességétől is.) Ez, a túró miatt, egy puha gofri, de könnyű. laza állagú, a zabpehely és a túró miatt kicsit egészségesebb változat.

Ha sütés közben a maradék tészta besűrűsödne, kicsit hígítsuk.

ez a gofri sósan is elkészíthető. A cukrot, vaníliát kihagyjuk belőle és helyette sót teszünk bele, illetve ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel is. Nálam itt most snidling került bele.




2 megjegyzés: