2017. április 6., csütörtök

Fokhagymás karaj zöldséges kuszkuszágyon

Nagyon egyszerű fűszerezéssel készítettem el a mangalica karajt a mai ebédhez. Zöldséges kuszkusszal kínáltam. Receptje ITT található.



Hozzávalók:
- 70-80 dkg karaj, csont nélkül (mangalicát használtam),
- 8 gerezd fokhagyma, aprítva,
- só,
- bors,
- kb. 1 dl száraz bor (nálam most kadarka volt bontva),
- 2 evőkanál zsír.

Elkészítés:

1. A húst pici, falatnyi kockákra vágjuk.

2. Egy akkora átmérőjű edényben, hogy egy rétegben elférjen, a zsiradékon addig pároljuk a húst, míg ki nem fehéredik, levet ereszt, majd pedig elfővi a levét és egy kis színt kap.

3. Ekkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fokhagymát.

4. Felöntjük borral és lefedjük. Lassú tűzön puhára főzzük-sütjük. Időnként pótoljuk a vizet, a végén pedig maradjon egy kis szaftja. (Ne legyen rajta soha annyi víz, hogy elfedje a húst.) Készre pároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése