2017. április 4., kedd

Édes túrós rakott tészta, 2. változat, mandulával, lekvárral

Van már egy nagyon hasonló recept a blogon, ITT. Azt alakítottam át ma hajnalban a rendelkezésemre álló hozzávalók és kedvem szerint. A különbség, hogy abban dió van és nem mandula, illetve arra nem kentem lekvárt, ezt viszont befedtem baracklekvárral és arra szórtam a mandulát.



Hozzávalók: 
- 15-20 dkg tészta (most éppen spagetti, de lehet bármilyen formájú a kockától kezdve a cérnametéltig),
- 30 dkg túró,
- 2,5 dl tejszín (volt, hogy házi joghurttal kevertem ki inkább a túrót),
- vanília kikapart belseje vagy őrölt, szárított vaníliapor (vagy vaníliáscukor, ha valaki azt használ),
- 1 citrom reszelt héja (nekem nem volt bio, így ezt kihagytam),
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé,
- cukor ízlés szerint (nálam csak 1 evőkanál, de mi nagyon leszoktunk a cukorról, duplázza vagy triplázza, aki édesebben eszik),
- 2 tojás (én ezt nem tettem bele, mert Panni nem ehet tojást),
- 3 marék mazsola (vagy mazsola és más aszalványok pl. aszalt meggy),
- darált mandula vagy dió a tetejére,
- kevés vaj a sütőedény kikenéséhez,
- 3 dl házi, cukormentes baracklekvár, de volt, hogy szeletelt almát tettem rá.

Elkészítés: 

1. A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliával, citromlével, citromhéjjal, tejszínnel, tojással, aki tesz bele. Krémesre kikeverjük. Tehetünk bele mazsolát, aszalt meggyet is.

2. A tésztát majdnem készre főzzük, majd lecsepegtetjük.

3. Összekeverjük a tésztát a túrós krémmel és kivajazott sütőedénybe öntjük. Tetejét megkenjük lekvárral és megszórjuk darált mandulával (vagy dióval).

4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése