Kis gazdaságunk, leendő vendégházunk Facebook oldalán mutattam, hogy a hétvégén piknikezni voltunk szokásos helyünkön, a verebi Zuhogónál. (Ami egyébként a házunktól pár percre található.)Sütöttem-főztem sokféle ételt, hogy legyen bőséges választék. A legtöbb alapanyag itthon termett, itthon készült, így igazán ökobarát kirándulás volt. A piknik után még kicsit időztünk, de aztán a pár méterrel arrébb található káposztás kertünk fele vettük az irányt, hogy felszedjük a krumplit és a hagymákat.
Ezt a ribizlis-túrós sütit is az alkalomra készítettem. Nagyon finom volt. Itt-ott módosítottam a recepten, amit lent jelzek majd.
A receptet az internetet találtam, itt.
Hozzávalók:
- 7 púpos evőkanál liszt,
- 1 tasak sütőpor (én csak felet használtam),
- 1 csipet só,
- 50 dkg túró,
- 2 dl tejföl,
- 6 tojás,
- 1 kezeletlen citrom héja (most nem tettem bele),
- 1 tasak vaníliás cukor (nálam simán csak vaníliaőrlemény),
- 8 evőkanál cukor (nálam ennél kevesebb, nem szeretjük a túl édes sütiket),
- 2 marék piros ribizli (nálam ennél jóval több, szerintem 2 marék nagyon kevés).
Elkészítés:
1. A ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20X30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral béleljük (nálam az előbbi).
2. A túrót áttörjük (az enyém házi, nem kell törni), hozzákeverjük a tejfölt, sót, cukrot, citromhéjat. Gépi habverővel jól kikeverjük.
3. Ezután mehetnek bele a tojások. Jól keverjük ki a géppel.
4. Beleszórjuk a sütőporral kevert lisztet is. Simára keverjük, de ne keverjük túl.
5. Beleöntjük az előkészített tepsibe a masszát, majd megszórjuk a tetejét ribizlivel. Készre sütjük. A recept szerint tűpróbáig kell sütni és 35 percig, de nálam ennyi idő nem volt elég. Az állaga tejespitére hasonlít, nem piskótaszerű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése