2021. július 28., szerda

Túrós-ribizlis sütemény

 Kis gazdaságunk, leendő vendégházunk Facebook oldalán mutattam, hogy a hétvégén piknikezni voltunk szokásos helyünkön, a verebi Zuhogónál. (Ami egyébként a házunktól pár percre található.)Sütöttem-főztem sokféle ételt, hogy legyen bőséges választék. A legtöbb alapanyag itthon termett, itthon készült, így igazán ökobarát kirándulás volt. A piknik után még kicsit időztünk, de aztán a pár méterrel arrébb található káposztás kertünk fele vettük az irányt, hogy felszedjük a krumplit és a hagymákat. 

Ezt a ribizlis-túrós sütit is az alkalomra készítettem. Nagyon finom volt. Itt-ott módosítottam a recepten, amit lent jelzek majd. 

A receptet az internetet találtam, itt. 





Hozzávalók: 

- 7 púpos evőkanál liszt,

- 1 tasak sütőpor (én csak felet használtam),

- 1 csipet só,

- 50 dkg túró,

- 2 dl tejföl,

- 6 tojás,

- 1 kezeletlen citrom héja (most nem tettem bele),

- 1 tasak vaníliás cukor (nálam simán csak vaníliaőrlemény),

- 8 evőkanál cukor (nálam ennél kevesebb, nem szeretjük a túl édes sütiket),

- 2 marék piros ribizli (nálam ennél jóval több, szerintem 2 marék nagyon kevés). 

Elkészítés: 

1. A ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20X30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral béleljük (nálam az előbbi). 

2. A túrót áttörjük (az enyém házi, nem kell törni), hozzákeverjük a tejfölt, sót, cukrot, citromhéjat. Gépi habverővel jól kikeverjük. 

3. Ezután mehetnek bele a tojások. Jól keverjük ki a géppel. 

4. Beleszórjuk a sütőporral kevert lisztet is. Simára keverjük, de ne keverjük túl. 

5. Beleöntjük az előkészített tepsibe a masszát, majd megszórjuk a tetejét ribizlivel. Készre sütjük. A recept szerint tűpróbáig kell sütni és 35 percig, de nálam ennyi idő nem volt elég. Az állaga tejespitére hasonlít, nem piskótaszerű! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése