Érik a padlizsán, ezért az idei első 4 darabot máris leszedhettem. Kettő a húsmentes töltött paprikába, kettő pedig ebbe az ételbe került.
A recept ötletét a Mindmegette oldalon találtam. Kicsit módosítottam rajta, de majd jelzem, hogy hol és mit. A család és az én tetszésemet is elnyerte, nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2 padlizsán,
- só,
- zsiradék a sütéshez (néhány evőkanálnyi),
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 35 dkg hámozott, darabolt paradicsom (nem hámoztam, jó érett paradicsomot használtam, aminek vékony a héja),
- oregánó (friss vagy szárított),
- rozmaring (friss vagy szárított),
- 10 dkg mozzarella (nálam sokkal több sajt, házi kecskesajt).
Elkészítés:
1. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzik (tehát nem hámoztam), szűrőbe téve besózzuk. Így csöpög 15 percig. A recept szerint le kell öblíteni és itatni aztán majd a nedvességet a padlizsánszeletekről, de én most ettől eltekintettem.
2. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk és megsütjük a szeletek mindkét oldalát.
3. Egy edényben apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk zsiradékon. Ezután megy rá az aprított fokhagyma is, végül a paradicsom, a fűszerek és a só.
4. Egy kisebb kerámiatálban sütöttem az ételt. Az alját picit be lehet kenni zsiradékkal. Jön egy sor sült padlizsánkarika. Arra a paradicsomragu egyik fele. Én ezt jó alaposan megszóratm házi reszelt kecskesajttal. (A recept ezt nem írta.). Újabb sor padlizsán, majd a paradicsom másik fele, sajt. Erre megint padlizsán és reszelt sajt (vagy ahogy az eredeti recept is írja, mozzarella).
5. Előmelegített sütőben sült kb. 25 percet 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése