2024. július 11., csütörtök

Rukkolás céklasaláta dióval, kecskesajttal

 Nagyon finom saláta ez is. Friss céklából javaslom, nyáron elkészíteni. A receptet itt találtam. 







Hozzávalók: 

- kb. 2 közepes cékla,

- rukkola ízlás szerint,

- egy marék dió, durvára vágva,

- kecskesajt (nálam házi feta kecsketejből). 


Az öntethez: 

- fél citrom leve,

- 1 teáskanál mustár,

- 1 teáskanál méz,

- 1 evőkanál olívaolaj,

- só ízlés szerint. 


Elkészítés: 


1. A céklát megsütöttem a szokásos módon. Soha nem főzöm a céklát akkor sem, ha a recept úgy írja. Sütve finomabb, édesebb íze lesz a céklának. Meghámoztam a céklát, 4 részre vágtam és a fedővel rendelkező kerámiatálba tettem. Pici vizet öntöttem alá, rátettem a fedőt és 180 fokon puhára sütttem a céklát. 

Érdemes nem csak ehhez a recepthez sütni a céklát, mert pazarlás egy-két darabot sütögetni. Egy nagyobb adagot készítettem én is. Egy részéből lett ez a saláta, egy másik részéből a paradicsomos céklasaláta és egy harmadik részből a csokis céklafagyi. 

2. Egy tál aljára szórjuk a rukkolát. Elrendezzük rajta a megsütött, kihűtött, majd kis kockákra vágott céklát. 

3. Rászórjuk a kecskesajtot, a darabolt diót. 

4. Végül az egészre rácsurgatjuk az öntetet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése