2018. március 27., kedd

Halfasírt (borsópürével)

Találtam a mélyhűtőben egy nagy adag pontyot. Nem mindegyik gyerekem eszi meg a halat, fasírt formájában viszont mindenki szívesen fogyasztja, ezért lett a halból fasírt. A halburger receptjét egyszerűsítettem, valamint lányom tojásallergiája miatt tojást sem tettem bele.




Hozzávalók: 
- kb. 60-80 dkg filézett ponty,
- só,
- bors,
- zsemlemorzsa,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- egy kevés oregánó,
- aki ehet, tegyen bele nyugodtan 1 felvert tojást is, de anélkül is szépen összeállt a massza,
- kevés zsiradék a hagyma párolásához és a fasírtok sütéséhez. 

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. 

2. Én mindig elősütöm a halfilét is (nagyon rövid ideig), ez természetesen elmaradhat, mert a hal amúgy is gyorsan sül, ez nálam amolyan megszokás :). Kevés zsiradékon szoktam gyorsan átsütni, majd késes aprítóba teszem és sóval, borssal, fokhagymával és az elősütött vöröshagymával pépesre aprítom. 

3. Ezúttal kevertem hozzá oregánót is, de csak egy keveset. 

4. Mikor összeaprítottuk a halat, keverünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen (egyszerre ne sokat, nehogy túl kemény vagy zsemlemorzsa ízű legyen a végeredmény). Kicsit hagyjuk állni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát és könnyebb legyen formázni a fasírtokat.

5. Meghempergettem a halfasírtokat zsemlemorzsában, majd kevéske zsiradékon készre sütöttem. Minden sütés előtt tettem egy kevés zsiradékot a serpenyőbe. 

6. Most borsópürét tálaltam a fasírthoz, ami így készült

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése