A recept Borbás Marcsi oldaláról származik, innen.
Hozzávalók (1 csésze=2,5 dl), 20X35 cm-es tepsihez:
- 2 csésze hajdinaliszt,
- 2 evőkanál porcukor,
- 450 g kefir vagy aludttej vagy natúr joghurt,
- 150 g 20 %-os tejföl (nálam ez is kefir és joghurt vegyesen),
- 1 kiskanál szódabikarbóna (nálam egy bő mokkáskanál),
- 40 dkg szilva vagy más idénygyümölcs (nálam egy nagyobb üveg házi, cukormentes szilvalekvár),
- porcukor, fahéj
- kevés tejjel kevert tejföl a tetejére.
Elkészítés:
1. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát és hozzákeverjük az aludttejet, tejfölt. Ezt a tésztát nem géppel, hanem kézzel keverem ki csomómentesre, és nem kevergetem sokáig, csak amíg szépen kisimul a tészta.
2. A tepsi alját kizsírozzuk (csak az alját, az oldalát ne), belesimítjuk a masszát. A tetejére rendezzük a fahéjba, porcukorba forgatott, magozott szilvát vagy más gyümölcsöt, esetleg sűrű házi lekvárt (én házi szilvalekvárral pörtyögtettem meg jó sűrűn). A tetejét meglocsoljuk kis tejjel kikevert tejföllel.
3. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk a tetejét. Én anélkül ettem, csak a fotó miatt szórtam meg egy kis cukorral.
Kukoricaliszttel is készíthetjük hajdina helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése