Házi tésztát gyúrtam a gyerekekkel, hozzá pedig frissen szedett csicsókából készült a paprikás csicsóka. Ugyanúgy készítettem, ahogy a paprikás krumplit szokás. Kovászos uborkával fogyasztottuk.
Soha nem szerettem a paprikás krumplit, de így, csicsókával készítve nagyon ízlett. Mindhárom gyerek örömmel, noszogatás nélkül elfogyasztotta, ezért felveszem a listára. Újabb ötlettel bővült a csicsókagyűjtemény.
Ne a klasszikus krumplis ízt keressük ebben az ételben. A csicsóka jellegzetes, édeskés íze érvényesül, de nagyon kellemes és szaftos is lesz a végeredmény (nem száraz). Kicsit több borsot tettem bele, férjem csípős paprikával ízesítette a sajátját és talán egy kicsit jobban sóztam, mint nálam az megszokott. De ez már ízlés kérdése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése