2021. szeptember 22., szerda

Sok magvas, túrós zabpogácsa

 A receptet Ízzel-lélekkel oldalán találtam. A családnak nagyon tetszett, nagy meglepetésemre jobban, mint a következő bejegyzésben olvasható túrós sütemény. Egyszerű, gyors sós falatkák a hétköznapokra. 



Hozzávalók: 

- 25 dkg túró,

- 2 tojás,

- 3 púpos evőkanál zabpehely,

- 4 evőkanál zabliszt,

- 1-2 teáskanál só (nálam 1),

- egy marék reszelt (füstölt) sajt,

- 2 evőkanál őrölt lenmag,

- tetejére: tökmag, szezámmag, napraforgómag...(én nem a tetejére tettem, hanem belekevertem). 


Elkészítés: 

1. A túrót áttörjük, a tojást hozzákeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Átkeverjük, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. 

2. Én pihentetés után kevertem bele a magvakat, de az eredeti recept szerint formázás után kell a gömbök tetejére szórni azokat. 

3. A lényeg, hogy mikor lejárt a pihenő, evőkanálnyi adagokat helyezünk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (Kb. 10-12 perc, dehát, mint tudjuk, ez sütőfüggő, nálam ennél több volt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése