Tiramisut kért R. a hétvégére. Gondolkodtam kicsit, hogyan lehetne megoldani azt, hogy én is ehessek belőle: ne legyen benne annyi szénhidrát, mint az eredetiben és nyers tojást se használjak fel hozzá. Végül úgy döntöttem, a piskótát is én sütöm meg.
Hozzávalók:
- 9 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék,
- 3 tojás,
- 4 dkg xukor (ha édesebben szeretnénk, mehet több is bele),
- vaníliaesszencia.
1. A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliaesszenciával fehéredésig, habosra kevertem, majd a xukor másik felével a tojáshabot is jó keményre vertem. Ezután a tojáshabhoz hozzáöntöttem a sárgáját és géppel kicsit összedolgoztam. A lisztet apránként beleszitáltam és óvatosan elkevertem.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire egy csillagcsőrű habzsákból piskótaformákat nyomtam és 180-200 fokos sütőben megsütöttem. Ebből az adagból körülbelül 17,5 dkg piskóta lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése