Házi babapiskótával és tojásmentes krémmel készítettem ezt a tiramisut.
Hozzávalók: 500 g mascarpone, 2,5 dl habtejszín, 3 csésze espresszó, xukor, rum ízlés szerint, vaníliaroma, 20 dkg babapiskóta, kakaópor.
A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét összekeverjük a xukorral, a vaníliaaromával, egy kis rummal, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A kávét elkeverjük rummal és xukorral.
A babapiskótát rövid időre a rumos kávéba mártjuk, majd egy sorban kirakjuk egy kerek jénai alját vele. Erre jön egy adag krém, kakaópor, majd megint piskóta, krém, kakaópor, piskóta és a tetejére krém. Hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálaláskor megszórjuk a tetejét vastagon kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése