Hozzávalók 4 főre:
- 2 fej fokhagyma,
- zöldség vagy húsleves alaplé (kb. 1,5 liter),
- 2,5 dl tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- szerecsendió,
- 3 dkg vaj,
- tálaláshoz parmezán és pirított kenyérkockák.
1. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. Az alaplevet előkészítjük. Én egyszerűen Vega-mixet felfőzök vízzel, majd leszűröm, mert nincs mindig húsleves alaplevem.
2. Egy edénybe vajat olvasztunk, beleöntjük a reszelt fokhagymát. Kicsit melegítjük, kevergetjük, majd, mikor már jól érezni a fokhagyma illatát, felöntjük az alaplével. Sózzuk. Lassan főzzük, míg felforr.
3. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, elkeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Ízesítjük szerecsendióval és felforraljuk.
4. Reszelt parmezánnal, valamint pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése